3 Reden waarom je altijd honger voelt.

Als je maag begint te grommen na een maaltijd, dan maak je waarschijnlijk een van deze 3 fouten.

bodybuilder_competition_diet_program-jpg-pagespeed-ce-mzpr8cz2hz

Je klikte op dit artikel omdat je constant honger hebt. Na een maaltijd begint je maag direct te grommen om meer voedsel in te nemen. Je begint je af te vragen als je een superheld bent die onverzadigbaar is of als je wel de juiste voedingsstoffen in neemt? Als er 3uur tussen is dan is het normaal dat je weer honger hebt maar is het een uur geleden dan is er iets niet juist!
1. Je drinkt niet genoeg water

Ons lichaam heeft dagelijks veel water nodig. Een gemiddelde vrouw zou minstens per dag 2.8liter water moeten consumeren. De gemiddelde man ongeveer 3.6liter per dag. Dat is veel water om als werkende mens te consumeren en als je sport zou dat er nog veel meer moeten zijn.

Voor elke 15min dat je werkt heb je ongeveer 236ml water nodig. Dus als je 60min traint heb je 1liter water nodig. Het is handig om een grote fles water bij je te hebben gedurende de dag. Een grote fles , en niet zo eentje van 33cl…

water

De moeder van alle vloeistoffen genaamd water, kan veel voor je doen. Het helpt je hongergevoel te bestrijden. Het geeft je een vol gevoel doordat je vloeistof drinkt zet de maag uit en krijgen je hersenen het gevoel dat je vol zit.

Soms maakt je lichaam geen onderscheid tussen dorst of honger en door eerst te drinken kan het zijn dat je al verzadigd bent. Drink voldoende water en dit kan al helpen je onstilbare honger intoom te houden.

Dus gedurende de hele dag moet je altijd water bij de hand hebben! Drink zelfs als je geen dorst hebt!

2. Je eet niet genoeg vezels

Vezels zijn meestal de meest vergeten delen van ons dieet. We denken vaak aan onze macro’s koolhydraten eiwitten en vetten. Maar we hebben ook vezels nodig! Mannen hebben er ongeveer 38gram van nodig per dag en vrouwen een goeie 25g.

Hoe meer vezels consumeren? Verwissel de witte bronnen van koolhydraten ( witte pasta,rijst,brood) Door volkoren pasta en volkoren rijst en volkoren brood. Een goeie bron van vezels is ook lijnzaad. Neem een grote lepel per dag en je hebt er al 3gram bij. Het geeft je een grote boost smorgens bij je havermout of post workout meal of savonds bij je magere platte kaas.

haver

3. Je eet niet genoeg groenten

Ik spreek hier over een minimum van 3 porties per dag. Een handvol is 1 porties. Liefst broccoli,wortels,bloemkool,bonen,..elke dag!

groenten

Groenten onderdrukken het hongergevoel, omdat ze 90%water bevatten en vol vezels zitten. Dagelijks een dubbel gezonde dosis! Groenten gekookt of gestoomd bevatten ook niet veel kcal. Dus je kan er zeer veel eten zonder je kcal limiet te overschrijden.

Hoe krijg je meer groenten binnen: Gedurende de dag maak je bv een groenten shake of je strooit er tussen je omelet s’ morgens. Je steekt er tussen je broodjes. Of je eet ze gewoon rauw of per portie bij je maaltijden.

Bron : bodybuilding.com