Carb Back Loading (koolhydraten laden) voor meer spieropbouw !

01-8-ways-to-hate-junk-food-junk

CARB BACK LOADING voor een grotere spieraanmaak

7 redenen waarom JunkFood voor het slapen voordelen kan hebben :

Ik ben een grote voorstander van het eten van zogenaamde “junk” carbs ‘s nachts. Kleverige witte rijst, pizza, kersentaart , ik wil dat je dat alles in overvloed na het trainen eet.

Dat is de basis van het Carb Back-Loading-plan, en dat is wat letterlijk duizenden van mijn klanten hebben gebruikt om op spierwinst te pakken, terwijl ze de traditionele bulk- en cutfasen overslaan die vet toevoegen en uw hard verdiende massawinsten verminderen.

Met “junk” carbs verwijs ik naar high-glycemic carbs. Lage-glycemische koolhydraten zoals bruine rijst? Nou, zoals de titel suggereert, zijn al de ‘experts’ die dit voorstellen als uw primaire carb-bronnen al jarenlang aan het voorliegen.

Wetenschappers introduceerden de glycemische index (GI) als een nieuw classificatieschema voor koolhydraten in 1981. Het idee was om een index te geven aan verschillende voedingsmiddelen op basis van het percentage bloedsuikersverhoging met betrekking tot glucose gedurende de twee uur na inname. Dit, logisch, zou moeten gelijklopen met insuline vrijlating, toch? Een probleem met deze aanpak is dat mensen zelden maar één soort koolhydraat eten in een bepaalde maaltijd. Hoe vaak zit je op het avondeten en eet je gewoon een bord van gewone pasta zonder saus, geen vlees en geen drank behalve water? Wanneer u voedingsmiddelen begint te mengen, verliest GI zijn vermogen om de bloedsuikerspiegel te voorspellen. Melk is een laag-GI voedsel, dus het toevoegen van melk aan een maaltijd zou de GI van de gehele verzameling voedsel moeten verlagen, wat betekent dat het uw insuline reactie moet verlagen. Melk doet dit echter niet. Het verlaagt de GI van uw maaltijd, maar verhoogt ook de hoeveelheid insuline vrijgegeven. Simpel gezegd, als het gaat om uw maaltijden, zijn die dingen te ingewikkeld om op GI te vertrouwen als voorspeller van alles.

Onderzoek heeft nu nog duidelijker aangetoond dat je de GI niet kan gebruiken, vooral als het gaat om low-glycemic koolhydraten, om gezondheid, insuline gevoeligheid of vetverlies te voorspellen. Lage glycemische koolhydraten zijn in wezen nutteloos voor wat we nodig hebben – verbeterde prestaties en het opbouwen van spieren zonder het toevoegen van vet.

the-rock-cheat-meal

Dwayne “The Rock” Johnson

REDEN # 1

U moet uw glycogeenvoorraden opbouwen om de prestaties te voeden. De skeletspieren zullen binnen 48 uur herstellen van zelfs de meest intensieve trainingen. Uw zenuwstelsel kan daarentegen tot 10 dagen duren om terug te keren naar normaal. Om dit te begrijpen moet u de werklast van zowel uw zenuwstelsel als uw spieren vergelijken. Wat uw relatieve capaciteiten betreft, werkt uw zenuwstelsel veel moeilijker dan uw spieren doen wanneer u hard trainen. Als u voldoende glycogeen in reserve hebt, kunt u tijdens het trainen uw motorneuronen op een hoger niveau gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je spieren met maximale kracht kunnen functioneren .

REDEN # 2

Je hebt glucose nodig voor maximale samentrekking, voor het opbouwen van de sets tot spierfalen. Wanneer u het anaërobe punt tijdens de training nadert, hebben uw spieren glucose nodig om verder te gaan met het samentrekken tijdens de glycolytische (glucoseverbranddende) cyclus. Zorg ervoor dat uw glycogeen voorraden vol zijn, zodat uw spieren vetzuren kunnen gebruiken tijdens het trainen tot de behoefte aan glucose optreedt. Het is op dit moment dat glycogeen afgebroken en gebruikt wordt. Het eten van high-glycemic carbs ‘s nachts geeft u de glucose die u nodig heeft; het eten van low-glycemic carbs doen dit niet.

REDEN # 3

Uw glycogenniveaus kunnen spiergroei helpen. Dit punt is overal overal besproken en er zijn geldige punten aan beide zijden. Onderzoek heeft echter aangetoond dat volledige glycogeenreserves de eiwitafbraak door trainingsessies beperken. Zij verhogen ook het gebruik van glycogeen tijdens de trainingsessie(s) de volgende dag. Als ik spreek over het aanvullen van uw glycogeengehalte, praat ik niet over het herstellen van de training van vandaag. Ik praat over het helpen om u voor te bereiden op morgen.

 

dietforbodybuilder

REDEN # 4

Hoge-glycemische koolhydraten zullen je groeihormoonaanmaak van ‘s nachts niet in de weg staan. Het eten van laagglycemische koolhydraten voor het slapen gaan deze aanmaak van groeihormoon tegengaan, wat een ongelooflijk krachtige vetbrander is en een droge spierweefselbouwer. Uw lichaam zal het groeihormoon niet vrijlaten tijden het slapen tot ongeveer twee uur nadat uw bloedsuikerspiegel en insuline niveaus terugkeren naar normaal. Lage glycemische koolhydraten houden uw insuline en de bloedsuikerspiegel gedurende uren verhoogd, wat uiteraard slecht is. Hoge glycemische koolhydraten creëren echter een piek die binnen een uur of zo eindigt om te eten. Met andere woorden, het eten van junk vult uw glycogeenreservers aan zonder uw nachtelijke HGH cyclus te verstoren. Als je Carb Back-Loaden probeert met bruine rijst en volkoren toast dan ga je dit proces net tegen.

REDEN # 5

Als u vroeg in de ochtend traint, kunt u een grotere boost krijgen van uw post workout voeding. Geloof het of niet, er is een soort van “insulinegeheugen” aan uw nachtelijke koolhydraatoedingen die zich uitbreidt tot uw volgende ochtendmaaltijd. Het creëren van een grotere insulinepiek voordat u gaat slapen veroorzaakt de volgende morgen een grotere insuline-respons op voedsel. Met behulp van het Carb Back-Loading principes om je dieet voor dit trainingsschema te vereenvoudigen, kun je een grotere anabolische uitbarsting krijgen na je training in de ochtend.

REDEN # 6

Insuline is een ontstekingsremmer. Grote insulinepieken kunnen snel spierherstel en groei helpen. Ja, je hebt zeker een vrije radicalenproductie nodig tijdens je trainingssessies om groei te stimuleren, maar te veel zal je vooruitgang uiteindelijk vertragen. Dit effect staat bekend als hormesis – een beetje is goed, maar veel is slecht. Het gebruik van ”junkfood” om grote insulinepiek te veroorzaken kan de afbraak van spierproteïne verminderen en de spierproteïne synthese op nog meer manieren verbeteren dan met gewone voeding.

REDEN # 7

Insuline aanmaak tot een bepaalde drempel sluit de vetcellen uit om vet te verliezen en verhoogt hun vermogen om deze op te slaan. Uit onderzoek van de American Diabetes Association bleek echter dat wanneer u de insuline niveaus hoger drijft, het lijkt op een schakelaar die ervoor zorgt dat uw vetcellen hun vermogen vergroten om hun vetladingen te lossen Hoe bereik je dit? Je hebt het geraden : met hoogglycemische koolhydraten, niet hun lage glycemische broertjes

Bron : Flex Magazine

Origineel Artikel door John Kiefer