Waarom je spiermassa er nog altijd slap uitziet…

overtrainingssyndroom

Mensen met een sterk voorkomen hebben veel aanziens, door zowel mannen als vrouwen en vooral met armen die er sterk uitzien. Terwijl sommige mannen die fitnessfreaks zijn, regelmatig trainen en de vereiste vorm met succes bereiken, zijn er andere die niet de gewenste resultaten behalen, ondanks dat ze naar de sportschool gaan en regelmatig sporten. Zulke mannen begrijpen niet echt de reden waarom ze geen sterke armen en uitpuilende biceps krijgen, waarom die borst maar niet lijkt te groeien,  ondanks dat ze alles goed hebben gedaan op de voorgestelde manier. We geven hier de 8 blunders die elke man maakt in de beginfase van trainingen. Maak gebruik van deze tips en bouw uw biceps , borst (en alle andere spieren)  waardoor ze aantrekkelijker worden.

Controleer uw eiwitconsumptie :

Proteine speelt een cruciale rol bij het opbouwen van spieren. Als u uw spieren regelmatig traint en nog steeds het gevoel heeft dat ze niet verzorgd worden, is het waarschijnlijk tijd om uw eiwitinname te controleren. Neem je gewicht, als je ouw vetpercentage kent neem je bij voorkeur je gewicht in droge massa, doe dit nu X 2 , dat is het minimaal aantal eiwitten in gram waar je elke dag naartoe moet werken. Eiwitten zijn pas het begin, koolhydraten en vetten zijn natuurlijk ook belangrijk vooral dan om niet TE snel in gewicht bij  te komen want dan zijn het geen spieren maar vet. Eiwitten zijn bouwstenen, koolhydraten en vetten zijn brandstoffen, om hier meer over te leren kan je onze andere artikels bekijken.

Overtraining van de spieren:

Controleer of uw biceps waarschijnlijk overbelast raakt. Spieren in ons lichaam ondergaan slijtage elke keer dat we iets doen dat ze uitwerkt. Of het nu gaat om het doen van onze dagelijkse klusjes of het trainen van specifieke spieren in een sportschool, spieren moeten de tijd krijgen om op te herstellen voor de slijtage die is opgetreden. Het duurt minimaal 36 tot 48 uur voordat de spieren hun normale gezondheid bereiken (mits optimale voeding en rust) . Zorg ervoor dat u in deze kloof voedselproducten eet die rijk zijn aan eiwitten. Dit zal de spieren helpen om snel te herstellen, sterker zelfs dan voorheen. Dit concept van spieren die sterker worden dan voorheen, wordt Supercompensatie genoemd. Omdat de biceps kleiner zijn dan de benen, kan het langer duren voordat deze spieren supercompenseren , hierdoor is het dus mogelijk om sneller terug je benen te trainen dan bevoorbeeld je armen..

Train je benen!!

Een veelgemaakte fout die elke persoon die zijn bovenlichaam wil versterken, doet, is zich te concentreren op het trainen van de bovenkant zonder de benen te trainen. Onthoud dat het belangrijk is om van boven naar beneden proportioneel te kijken. Door de beenspieren te trainen, wordt het hormoon testosteron gestimuleerd dat de groei van het hele lichaam bevordert. Dit werkt op zijn beurt ook als een vermomde zegen voor de bicepsspieren. Zorg ervoor dat je oefeningen doet die de productie van anabole hormonen kunnen verhogen. Sommige van dergelijke oefeningen zijn deadlifts, lunges en squats.

Focussen op gemakkelijke bewegingen:

Controleer of je geen moeilijke oefeningen hebt geprobeerd als je al heel lang aan het trainen bent maar niet tevreden bent met de resultaten. Waarschijnlijk heb je oefeningen gedaan die eenvoudig van aard zijn zonder die extra druk te geven om te bereiken wat je wilt. Onthoud dat de eenvoudigste oefeningen nog steeds de beste zijn, Bench , Squat , deadlift , overhead press, dit zijn compound oefeningen die zowel de grote spieren als de kleine ondersteundende spieren aanpakt, bij bench press train je hoofdzakelijk je borst, maar ook je schouders, triceps en rug traint mee,  los daarvan kan je dan nog enkele isolatie oefeningen doen zoals chest flyes , leg extentions , biceps curls, de naam zegt het al ‘isolatie” om 1 spier aan te pakken per keer aan te pakken.

Triceps niet trainen.

Door de nodige aandacht te geven aan kerngebieden, worden de meeste problemen opgelost. Biceps en triceps zijn zo nauw met elkaar verwant dat wanneer u zich sterk concentreert bij het ontwikkelen van uw triceps, uw biceps zich automatisch ontwikkelt. Zonder dit feit te weten, voeren veel mensen die verlangen naar een sterk aantrekkelijke biceps oefeningen uit die alleen gericht zijn op biceps. Onthoud dat triceps de bovenarmen helpen er groot uit te zien. Alsook, sterke triceps zullen je helpen bij verschillende schouder en borst oefeningen zoals dumbell press of bench press.

Varieer het volume.

Schakel hiervoor de hulp in van een trainingsexpert. De wetenschap zegt dat elke spiergroep een zogenaamde snelle spiervezel en een langzame spiervezel heeft. Besteed minstens een paar dagen aan het opbouwen van de ene set spieren en ga dan verder met de andere. Verhoog het aantal sets en herhalingen dat u elke keer doet, zo neemt u elke keer een andere spiervezel aan wat uiteindelijk resulteert in vollere, sterkere , grotere spieren. Je kan deze spiervezels week om week verschillend aanpakken of je kan ervoor kiezen om dezelfde spiervezels in die reprange (herhalingen) enkele weken aan te houden en nadien te veranderen naar een andere rep range.

Voeg meer prikkels toe.

Tijdens het trainen, zijn de initiële training waarmee mensen beginnen kabels, halters en dumbells. Hoewel dit absoluut de juiste oefeningen zijn om mee te beginnen, zal het toevoegen van meer stimuli aan je trainingsregime je helpen snel een sterke fysiek op te bouwen. Verander je grip , voer de oefening trager uit , gaan eens voor negatieve herhalingen, doe een superset (2 oefeningen na elkaar) al deze kleine ingrepen kunnen ervoor zorgen dat je spier een nieuwe prikkel krijgt om verder te groeien. Doe dit niet teveel, denk eraan, hou het simpel, zoals we vooraf hebben besproken MAAR wissel wel af en toe eens.

Versterk de grip

Hoe steviger uw grip wanneer u de hand schudt, hoe sterker de persoon die u bent. Deze logica is ook van toepassing op trainingen. Terwijl je je concentreert op het versterken van de biceps, moet je je waarschijnlijk ook op iets anders concentreren: je grip. Oefen het trainen met de juiste grip vanaf de beginfase, dus als je zware gewichten gaat gebruiken, zal dit een grote hulp zijn. Hierdoor zullen je onderarmen ook modelleren. Wat je ook verder zal helpen met de rest van je lichaam.