Waarom een Multivitamine nemen?

Waarom zou iedereen (en vooral sporters) een multivitamine moeten nemen?

multivitamine

Ikzelf ben een grote fan van multivitamines, in de eerste plaats omdat ik vind dat we nooit genoeg via de voeding kunnen binnenkrijgen, om verschillende redenen.

De eerste is omdat de meeste mensen (en vooral bodybuilders) zeer eentonig en weinig fruit, groenten en zuivel eten. Mogen dat nu net de producten zijn die de meeste micronutriënten bevatten. Daarbij komt nog dat personen in het algemeen veel meer verwerkte, voorverpakte en minder verse producten nuttigen dan, laat ons zeggen 50 jaar geleden. Toen kwam alles “vers van de boer”. Daarop verdergaan, alsook de grond waar de producten worden geoogst bevat veel minder nuttige voedingsstoffen om door te geven aan de groenten en fruit.

Ten 2de wat is “genoeg” binnenkrijgen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die is vastgesteld door de instanties is berekent op een gemiddeld persoon. Gemiddeld, om ziektes te voorkomen. Maar ziekte voorkomen is nog een heel eind weg van “optimale gezondheid”.

sport-people

Biodiversiteit is nog een punt. Elke persoon is anders. Voedingsconcumptie, energiebalans, genen , dagelijkse activiteit, stress, levensstijl… Deze spelen allemaal een rol in hoe ons lichaam vitamines nodig heeft en nuttigt.

Bovendien , voedingsstoffen werken niet alleen. Ze werken samen en hebben elkaar nodig, dus wil je er zeker van zijn dat je ze elke dag optimaal aan je lichaam geeft. Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat sommige vitamines elkaar nodig hebben om het best tot z’n recht te komen. Wel ga ervan uit dat dit zo is voor elk proces in ons lichaam. Vitamines zullen je helpen je lichaam optimaal te laten werken, en andere voedingsstoffen beter op te nemen (Ja onrechtstreeks ook om eiwitten, koolhydraten en vetten te optimaliseren en die spiertjes op te bouwen)

Conclusie. Bespaar niet op multivitamines, ze zijn niet al te duur, maar een kwaliteitsvolle vitamine bij het begin van je dag zal ervoor zorgen dat al je basisstoffen optimaal aanwezig zijn om de rest van je dag vlot te laten verlopen.

Onze meest complete multi vitamine vindt je HIER.