De weg naar een fotoshoot proof lichaam!

Mijn 16 weken durende voorbereiding naar een fotoshoot.

19021375_10154329126276292_782351954_n

Door Nicolas Depoorter

Eerst en vooral elk lichaam reageert anders en niet iedereen heeft dezelfde lichaamssamenstelling.

In komend artikel zal ik beschrijven wat ik deed 16 weken out voor mijn fotoshoot. Ik heb heb het geluk gehad om uitgenodigd te zijn bij Marc spielberg en Paul Dedona en beiden hadden een totaal andere vraag qua shoot. De ene wou mij zo massief mogelijk en de andere wou mij in een totaal shredded plaatje. Als je jezelf klaarstoomt voor een 16weken durende reis zal je heel wat ups en downs hebben zowel mentaal als fysiek dit hebben wedstrijdatleten ook dikwijls! Vergeet ook nooit dat je niet in een tunnel visie mag gaan leven en je altijd oog moet hebben voor je partner en ook voor je kinderen en familie!

img_417

Voor deze uitnodiging had ik geen doelen ik was gewoon aan het trainen 7/7 en ik at 5000kcal bestaande uit heel wat niet-complexe koolhydraten en weinig goeie vetten. Dit dieet zorgde dat ik de nodige massa kon opbouwen off-season en zo voldoende had om me klaar te stomen voor mijn prep (voorbereiding). Hienaast is een foto te zien van mij voor ik mijn dieet fase begon.

Eerst wat meer over mijn voeding i.v.m. het klaarzetten voor een shoot. De beginfase wou ik vlug wat vet eraf krijgen en dit deed ik ook door mijn kcal wat te verlagen en dit door voornamelijk wat carbs te schrappen… Mijn dieet bestond uit 50 procent carbs en 35%eiwitten en 15% vetten. Ik zorgde ervoor dat de carbs op 35 procent kwamen te staan en derest liet ik hetzelfde. De eerste 4weken vloog het vet eraf maar ook niet te snel want anders verlies je een hoop spiermassa! Mijn trainingen bleven gelijk. Alsook deed ik nog geen cardio.

Vanaf week 4 -5 zag ik een stagnatie van het vetverlies en introduceerde ik cardio. Cardio begon heel licht 3 keer per week 30 min en dit op nuchtere maag. De komende 5 weken hield ik alles zo aan en ik kwam opmerkelijk scherper.

Goed nu zijn we 10 weken out en de laatste vetjes moeten er zeker af. Komende 2 weken heb ik mijn dieet aangehouden en gewoon de cardio verhoogd. En dit van 3 keer p.w .30min naar 5keer p.w. 45min. Ik koos er bewust voor om niet meer te schrappen in mijn voedselinname maar vooral wat meer cardio toe te voegen om mijn vet eraf te krijgen alsook mijn metabolisme te boosten. Door dat ik niet teveel carbs schrapte kon ik nog goed stevig doortrainen en voelde ik mij super! In de gym had ik een mooi vol fysiek en alle strepen en aders kwamen er mooi door.img_6374

De laatste 3 weken bleef mijn voeding hetzelfde en heb ik de cardio van 5 keer pw 45min opgedreven naar 7 keer pw 60min alsook mijn water inname verhoogd. De trainingen liepen nog steeds vlot alsook door het behouden van mijn voedselinname een goede pump en intensiteit. De peak week zal ik houden voor laatste. En zal worden besproken verder in het artikel.

Gedurende de 15 weken heb ik qua traininsprogramma niets specifiek veranderd…

Maandag: Schouders en triceps

Dinsdag: borst en biceps

Woensdag: schouders

Donderdag: benen

Vrijdag: borst en rug

Zaterdag: Schouders bi en tri

Zondag: benen of rust naargelang ik mij goed voelde.

Wat ik wel deed was de intensiteit van mijn workouts opdrijven ik deed er vroeger 1u45 min over om 2 spiergroepen te trainen en op het einde was dit slechts 1u15min.

Supplementengebruik gedurende de ganse shoot:

Smorgens: Multivitamines ,visolie ,Biotech Whey

Smiddags: visolie

Savonds: visolie, caseine shake,

Rondom trainen: whey, bcaas, creatine

Ik hield creatine er in i.v.m. behouden volheid v/d spieren en ik merkte niet echt iets qua vasthouden extra vocht. Creatine en bcaas zijn essentieel rondom trainen… een must dus.

Alsook een grote dosis visolie dit ivm cholesterol en algemene gezondheid.

De peak weak:

Op zaterdag was mijn fotoshoot dus heb ik alles gedaan om zo goed mogelijk te pieken en mijn fysiek op zijn best te krijgen.

De zaterdag voor mijn shoot tot de woensdag heb ik alle carbs geschrapt en overleefd op hoge dosis eiwitten, veel groenten en wat gezonde vetten.

Bij mij was dit 1.2 kg kip gebakken zonder vet , 2 koffielepels pindakaas 2eieren alsook 1.5kg broccoli. Ik deed dit zo om mijn glycogeen te depleten en mijzelf leeg te trekken. Ook heb ik van zaterdag tot woensdag mijn vochtinname enorm verhoogd voor mij was dit van 4lit per dag water naar 8 liter per dag water. Mijn zout inname heb ik constant gehouden, vergeet niet zout heb je nodig voor een goeie contractie v/d spier. Donderdag heb ik dan weer wat koolhydraten geïntroduceerd in mijn dieet. Voor mij was dit smorgens 125gr havermout en smiddags 300gr rijst gekookt gewogen en savonds ook 300gr rijst. Mijn vochtinname heb ik gehalveerd dus van 8 lit naar 4 lit en de vrijdag dronk ik nog 2 lit en op zaterdag enkel een slokje als het nodig was.

De vrijdag heb ik gekozen voor een junkload of dirty load…. Velen zeggen waarom doe je jezelf dit aan enzo? Maar volgens mijn inzien mag je de laatste dag vreten wat je wilt… Als je 1 week voordien niet ready bent dan zal dat die laatste dagen ook niet veranderen. Het pieken is finetunen en een beetje gokken. Ik at smorgens nog 150gr havermout en whey. Tussendoor een stuk pizza. Smiddags at ik een hoop muffins en namiddag een halve pizza alsook savonds afgesloten met een hoop hamburgers en ijs… Wel heb ik vanaf vrijdag middag bijna niets meer gedronken. Mijn gedachte was als ik veel zoutig junkfood eet dat het laatste onderhuids vocht in de spiercellen word gezogen.

Als je depleted bent dan zie je er niet zo super uit , je voelt je leeg en platgetrokken.

img_6127

Eenmaal je volledig klaar bent en je bent loaded en full is het tijd voor een goeie tan en dan vooral plezier beleven in de shoot! De dag van de shoot mag je volgens mij eten wat je wilt het maakt niets uit zolang je maar genoeg je buik kan intrekken en je abs aanspannen. De laatste dag heb ik niets gedronken en dit ivm het niet overlopen van water in je fysiek. Je wil er namelijk zo hard en vol mogelijk bijstaan!

Het resultaat op de ochtend van de fotoshoot zie je hier :