Welke supplementen voor vetverbranding?

In allerlei verkooppraatjes – bijvoorbeeld de onvermijdelijke Tell Sell reclames – wordt altijd hetzelfde ideaalplaatje gepresenteerd. Dagelijks je pilletje(s) innemen, lekker leven en de overtollige kilo’s die als sneeuw voor de zon verdwijnen. Helaas werkt het niet zo. Toch kunnen de juiste natuurlijke afslankpillen de vetverbranding in een extra versnelling zetten en hongergevoel laten verdwijnen! Hier vertellen we je waar je op moet letten en zetten we de beste (bewezen) producten op een rij!

Ripped-abs

Alles begint bij een goede basis!

De juiste afslankpillen en voedingssupplementen kunnen je een eind op weg helpen, maar alles valt of staat bij de basis: gezond afvallen door middel van een gezonde levensstijl. Ongezond leven – slecht eten en weinig bewegen – betekent zelfs dat de allerbeste ‘wonderpillen’ geen enkel effect hebben. Kies dus bewust voor een gezond eetpatroon en/of een bewezen aanpak om gewicht te verliezen.Daarnaast is het uiteraard belangrijk om voldoende te bewegen. De hulp van een voedingscoach is daarbij aan te raden. Weet je hoe je moet eten en trainen maar wil je extra hulp om je kcalorien onder bedwang te houden? Bekijk dan ons artikel hoe je energie behoefte te berekenen  of hou je voeding bij met behulp van een app op je smartphone (Food  kcal en voedingstrackerFat Secret My fitnesspal…)

Als de basis in orde is kunnen de juiste supplementen de vetverbranding extra snel laten verlopen en bovendien het hongergevoel remmen. Kortom, sneller resultaat en minder moeite. Maar wat werkt wel en wat werkt niet? Het advies van BTL is om altijd scherp te kijken of de werking van een afslankpil of supplement wetenschappelijk bewezen is. Om je op weg te helpen, vind je hieronder onze beste afslanksups!

#6 Caffeine : de opkikker

Wat is het?

Caffeine heeft weinig uitleg nodig, het is de werkzame stof in koffie, die je drinkt voor energie!

Bewezen werking?

Natuurlijk, zoals hierboven vermeld, koffie word al 100-den jaren gedronken als opkikker, energiedrank en om wakker te worden in de ochtend.

Caffeine heeft de natuurlijke bijwerking dat het energie levert de hartslag verhoogd en je laat zweten, en hoe meer je hiervan nuttigd hoe frequenter deze “bijwerkingen” voorkomen.

Wees altijd voorzichtig met caffeine, zoals alles, overdaad schaad!

Caffeine kan je vinden onder koffie ; Thee , Energy Drinks , pre workouts , Energizers en fatburners.

#5 Chitosan: ‘magneet’ voor vetten

Wat is het?
Chitosan is afkomstig uit ‘chitine’. Dit stofje is afkomstig uit de ‘exoskeletten’ van krabben, garnalen en zelfs insecten. Klinkt lekker nietwaar?

Bewezen werking?
Chitosan wordt ook wel als ‘vetmagneet’ aangeduid, want het bindt vetten in de maag en de darmen. Deze vetten kunnen dus niet meer ‘aangezet’ worden door het lichaam. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het cholesterolgehalte .

Chitosan vindt je hier
#4. Visolie: de grootste vijand van de vetcel

Wat is het?
Visolie is – de naam zegt het al  – geraffineerde olie afkomstig uit (vette) vis, zoals ansjovis, makreel en sardientjes.

Bewezen werking?
Visolie bevat ‘Omega 3’. Deze supergezonde vetzuren hebben allerlei positieve eigenschappen. Ze beschermen ons onder andere tegen hart- en vaatziekten, zijn goed voor de hersenen en houden lichaam en geest jong. Weinig mensen weten echter dat dit supersupplement ook de verbranding van vetcellen een extra impuls geeft.

Omega 3 vissolie vind je hier

#3. Groene thee extract: krimpende vetcellen en minder hongergevoel

Groene Thee extract Wat is het?
Groene thee heeft weinig uitleg nodig…

Bewezen werking?
Groene thee heeft een groot aantal voordelen voor mensen die willen afslanken. Het laat dankzij de vele antioxidanten de vetcellen krimpen. Daarnaast remt groene thee het hongergevoel. Deze werking treedt voornamelijk op als het tijdens een maaltijd wordt ingenomen. Door de dag Groene thee drinken helpt uiteraard ook!

Waar te koop?
Groene thee is uiteraard gewoon in de supermarkt te koop. Drink er zoveel van als je wilt. Ben je niet zo’n theedrinker dan kan een supplement met groene thee extract een uitkomst zijn.

Groene thee vind je hier in combinatie met de onderstaande in ons rijtje

#2. Geconjugeerd linolzuur (CLA): pakt vet uit de probleemgebieden aan!

Wat is het?
Conjugated Lionleic Acid – kortweg CLA genoemd – is een geconjugeerd linolzuur. Dit is een meervoudig onverzadigd vetzuur dat onder andere voorkomt in zuivelproducten en rundvlees.

Bewezen werking?
De positieve effecten van CLA zijn talloze keren bewezen. Zo heeft wetenschappelijk onderzoek vastgesteld dat het supplement de verbranding van vet stimuleert en dat dit vet met name afkomstig is uit de belangrijkste probleemgebieden: de benen en de buik. CLA kan daarnaast een waardevol hulpmiddel zijn om tijdens vakanties en andere ‘schransperiode’s‘ slank te blijven.

female-abs-6-pack

Pure CLA vindt je hier

#1. L-Carnitine: laat vetcellen verbranden

Wat is het?
L-carnitine is een zogenoemd aminozuur dat in de lever wordt aangemaakt. Het komt voornamelijk in dierlijke producten voor (met name in rood vlees) en vervult een belangrijke functie bij de verbranding van vetzuren.

L-carnitine Bewezen werking?
L-Carnitine heeft de eigenschap dat het vetcellen ‘transporteert’ waardoor ze verbrandt worden. Hoe meer L-carnitine er beschikbaar is, hoe meer vet getransporteerd kan worden. Dit principe heeft L-carnitine tot een populair en bewezen afslanksupplement gemaakt.

L-carnitine vind je hier in pilvorm of hier in vloeibare vorm

Tip: L-carnitine werkt uitstekend, is relatief goedkoop en kan ook voor een langere periode gebruikt worden. Het is dus ook mogelijk om maandelijks een een nieuwe verpakking te ontvangen en van L-carnitine – net als het welbekende vitaminepilletje – een dagelijkse gewoonte te maken.

Tot Slot, Snel afvallen met pillen? ‘afslankcocktails

Naast deze voedingssupplementen die zich allemaal bewezen hebben, zijn er ook afslankpillen verkrijgbaar die allerlei ingrediënten combineren. Een soort cocktail dus. Een goed voorbeeld hiervan zijn zogenoemde ‘Fatburners’ die in de wereld van het bodybuilden regelmatig gebruikt worden. Hierin zijn veel verschillende soorten, aangeraden is, om hier voorzicht in te testen welke voor jou het beste werken, niet iedereen reageert immers hetzelfde op verschillende stoffen. De allersterkste is zonder twijfel Stacker 4 , de allersterkste maar ook hierbij kunnen enkele bijwerkingen optreden, overmatig zweten, verhoogde hartslag, maagpijn (indien gevoelig voor) ,… Consulteer altijd een huisarts voor je met dergelijke zware fatburners begint, ben je tip top gezond, dan is er geen probleem om deze te testen!

Een reactie achterlaten